Hockeyskolen

Hockeyskole_top
Oversigt

Intro

Hockeyskolen er for børn fra 3-11 år der gerne vil igang med at spille ishockey. Det er gratis at deltage på hockeyskolen den første måned.

Hockeyskolen er det hold hvor vi introducerer børnene til ishockey. Børn og forældre skal lære hallen og udstyr at kende. På isen arbejder vi vænne sig til at være på isen, finde balancen, få den rigtige fodstilling og skøjteposition, holde rigtigt på staven osv. Vi møder børnene hvor de er. For der er selvfølgelig forskel på hvad man kan når man er 3 år eller når man er 9 år. Men der er ingen grund til at vente med at starte, selv de allermindste får brugt en masse energi og får trænet deres balance og koordination.

Rent Praktisk

Når I møder op til hockeyskolen skal i henvende jeg ved registrerings border ved omklædningen. Er det første gang i kommer skal forældrene udfylde en registrerings formular på barnet. Registrerings formularen brugers både til for at komme i kontakt med jer og til senere registrering og vores holdsystem. Har I været på hockeyskolen flere gange skal vi bare lige notere at I er kommet.

Når I er registreret får I udleveret fuldt udstyr til jeres barn. Udstyret består af skøjter, beskyttelsessæt, hjelm, stav og spillertrøje. Det er helt ideelt hvis barnet har skiundertøj, et par overtræksbukser eller lignende og en drikkedunk med. Vi hjælper jer i gang og står klar til at hjælpe og svare på spørgsmål. De frivillige i møder på hockeyskolen er typisk selv forældre der allerede har været turen igennem med deres egne børn.

Når alt udstyret er kommet på er i klar til at komme på isen. Her står trænere og hjælpere klar til at hjælpe barnet i gang. Vi starter helt fra bunden med at lære at holde balancen på skøjterne, når balancen er ved at være der leger vi forhindringsløb, lave lidt skøjteøvelser, prøver at slå lidt til pucken.

Forældre til et hockey barn

Som forældre er det vigtigste du kan gøre at støtte barnet, prioritere at I kommer så ofte som muligt, være tålmodig, for nogen gange kan barnet godt komme i en krise over et eller andet. Så er det godt at tage en god snak om hvad der er træls, måske lige give træneren et hint. Hvis det gået helt i baglås er det måske også en idé at gå af isen og komme igen næste gang, i stedet for at presse barnet for meget. I kender jeres barn bedst og der er ikke noget der haster i her i starten.

Det vigtigste for os er at barnet har en god oplevelse i hallen og har lyst til at komme igen næste lørdag.

De allermindste kan i begrænset omfang få en forældre med på isen, såfremt forælderen er rimeligt habil på skøjter (På eget ansvar, da vi ikke har udstyr, hjelm o.l. til forældre). Vi opfordrer dog til at klippe “navlestrengen” på det tidspunkt hvor barnet er tryg ved at være på isen, så de kan deltage på lige fod med de andre børn. Skøjt dog så meget som muligt med barnet f.eks. til offentligt skøjteløb og på skøjtebanen ved musikhuset og hvor det ellers er muligt.

Videre fra Hockeyskolen

Når barnet er har fået de basale færdigheder på plads og er klar til flere udfordringer overgår barnet i samråd med trænere og forældre til at deltage i holdtræningen. Alt efter alder starter barnet på vores U7 hold eller U9 hold. Holdtræningen er mere struktureret og baseret på øvelser der arbejder videre på de basale færdigheder barnet har fået på hockeyskolen.

GODT RÅD!!! Det er en rigtig god idé at starte på hockeyskolen i starten af sæsonen eller i løbet af efteråret, så barnet kommer rigtigt godt igang. Det kan være rigtigt ærgeligt at være startet i Marts og synes det er supersjovt og så er der kun få uger til sæson afslutningen.

Hjælper til Hockeyskolen. (Ishockey Klubben Aarhus)
9:00 - 11:00 lørdag 15. dec
århus skøjtehal
9:45 - 10:45 lørdag 15. dec